Martijje
31 oktober

We zijn erg blij dat Martijje Nijend24 heeft uitgekozen voor de presentatie van haar nieuwe album ‘Zicht’. 

Martijje kijkt vooruit, want er is altijd hoop of ergens een mooi uitzicht. Laat je tijdens dit concert meenemen door de zangeres en haar band naar het Drenthe van nu.

Martijje is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé Drentse ‘lady of jazz’, een status die ze dankt aan haar geprezen debuutalbum ‘Drezz’ (2009), een samenvoeging van Drents en jazz. Maar met haar heldere, warme stem zingt ze ook moeiteloos pop en samba, bijvoorbeeld op ‘Evenwicht’ (2015) waarmee ze de streektaalprijs binnensleepte. Op haar nieuwe album ‘Zicht’ klinkt de blues door. Hoe kan het ook anders als je geboren bent in Grolloo.

De Drentse taal is de rode draad van haar carrière als zangeres. Zelf zegt ze daar over:  “Drents is een warme, zangerige taal die goed combineert met muziek. Ik vind het fijn om mijn Drents te combineren met eigentijdse muziek. Drents heeft iets nuchters en relativerends en beschrijft actuele onderwerpen net even wat zachter dan het Nederlands. Prima te verstaan ook. En dat muziek ontzettend belangrijk is in het leven, staat voor mij als een paal boven water. Het geeft inspiratie, troost en hoop. Ik wil dat graag overbrengen op anderen.

Naast muziek voor volwassenen, maakte Martijje in samenwerking met o.a. het Huus van de Taol drie eigentijdse albums met Drentse kinderliedjes, gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd: Jamero (2010), Het Jaor Deur Met Drentse Kinderliedties (2016) en Vrijheidsliedties (2020).

Tickets 19:00 uur   Tickets 21:00 uur