1,5 Meter Sessies

Hier vindt u overzicht van alle “1,5 Meter Sessies” die Nijend24 tijdens de lockdown organiseerde.

Op 9 april 2020 verzonnen we, ingegeven door de slechte iphone filmjes, dat dit beter moest kunnen
We wilde de artiesten die in 1x alles zagen wegvallen hierin faciliteren, zowel technisch als financieel.

Ik nam contact op met Erik en hij was gelijk enthousiast, en niet onbelangrijk hij heeft goede camera’s en lenzen.  En daar begon ons avontuur. Ik heb direct Jason Staal, onze huisartiest, gebeld en die wou gelijk meedoen en hij kon ook op 2e paasdag 13 april 2020, 4 dagen later.  Werk aan de winkel, want eigenlijk hadden we hier helemaal geen verstand van.

Avonden en weekenden lang zijn we in de weer geweest om te leren hoe het werkte, dat live streamen.
PostNL DHL en UPS kwamen dagelijks spullen brengen. Overal vandaan, Duitsland, Engeland we kochten alles wat we nodig hadden. De Rabobankfonds steunde ons gelukkig ook nog met een donatie.Ook veel artiesten waren direct enthousiast en deden graag mee. Enkele moesten er even over nadenken of doen dat nog steeds.

Op 13 april zijn we gestart.  Erik, Ingrid en ik in de zaal en Jason Staal met begeleiding van Levy Ijtsma op cajon traden op voor een lege zaal, en dat was vreemd.  Wij steeds hard applaudisseren. Best ongemakkelijk allemaal.

Vanaf 1 juni mocht er ook weer 30 man publiek aanwezig zijn. We hebben allerhande maatregelen getroffen zo hingen we handdoek automaten op in de toiletten, Ingrid en Liesbeth deden de triage en zagen streng toe op de hand hygiene.  Jan deelde een kopjes koffie uit en wees de plaatsen in de zaal aan. Voorzichtig zijn we begonnen met een nazit op 1,5 meter, dat was en is nog steeds wennen. Maar iedereen hield zich dapper aan de voorschriften.

Inmiddels begonnen we het streamen best wel aardig in de vingers te krijgen en durfden we het zelfs aan om zonder eerst de hele maandagavond te testen, de avond in te gaan.

En dat ging verrassend goed. Zeker na de aanschaf van een professionele regie tafel, die voorkwam een hoop stress en bleek erg betrouwbaar.

Uiteindelijk hebben we met onze 18 uitzendingen duizenden kijkers getrokken en is er flink gedoneerd.
Onze stelregel was alles gaat naar de artiest. 100% van de donaties hebben we uitbetaald aan de artiesten. Die hier uiteraard erg blij van werden. Na 1 juni kwamen hier hier ook nog eens de opbrengsten van de kaartverkoop bij. Op een enkele technische storing na, welke we gelukkig snel hebben kunnen goedmaken, is het allemaal vlekkeloos verlopen.

Na 18 uitzendingen was het mooi geweest. De lockdown is voorbij, de concerten komen langzaam weer een beetje opgang. En wij merkten dat de kijkers andere dingen te doen hebben bij de zomerse temperaturen, en ook de donaties terug liepen.
Het was een hele mooie reeks die we met heel veel plezier hebben gemaakt.

UPDATE 12 januari 2021

We hebben nu we in een 2e lockdown zitten besloten om een nieuwe serie te maken. Nijend24 is wederom omgebouwd tot een opname studio. We hebben ook voor deze serie weer een aantal mooie namen op de agenda staan. We gaan door tot 20 april, en op 27 april zenden we een compilatie uit van de 2e serie 1,5 Meter Sessies.

Doneren kan via bunq.me/nijend24 of paypal.me/nijend24 (vermeld als je terug kijkt even de artiesten naam erbij.
(100% van de donaties betalen wij uit aan de artiest.)

Update 1 december 2021

Here we go again… Alles wederom afgeblazen. Inmiddels hebben we net de nieuwe video installatie binnen. En Maar gelijk testen.. Met dan aan de Provincie Drenthe, Gemeente Aa & Hunze, Emmaplein Foundation en het Prins Bernhard Cultuur fonds. Op naar de 3e serie 1,5 Meter Sessies. 

 

1,5 Meter Sessies

 11 januari

 

Paul Bond

 21 december

 

De Kleine Geloof, Hoop en Liefde Show

14 december

 

Jason Staal

13 april

 

Philip Kroonenberg

6 april

 

Vanderlinde

30 maart

 

The Lasses

23 maart

 

Ricky Koole

16 maart

 

Lea Kliphuis

9 maart

 

Sam & Julia

2 maart

 

Diederik Nomden

23 februari

 

Asman

9 februari

 

Bertolf

2 februari

 

Dési Ducrot

26 januari

 

Iris Kroes

19 januari

 

Jan Henk de Groot

1 september

 

De 1,5 uur Sessie

28 augustus

Micah en Julia

23 augustus

The Serenade Sisters

11 augustus

Flemming

21 juli

All The Kings Daughters

14 juli

Hannah Mae

7 juli

Robert Jay Acoustic 3!

30 juni

Robert Jan Stips

23 juni

Maarten Peters

16 juni

JB Meijers

9 juni

Tim Akkerman

4 juni

Yorick van Norden

26 mei

Maurice van Hoek

19 mei

Tim Knol

12 mei

Judy Blank

6 mei

Stephanie Struijk

28 april

Martijje

21 april

Ed Struijlaart

13 april

Jason Staal