1,5 Meter Sessies

Hier vindt u overzicht van alle “1,5 Meter Sessies” die Nijend24 tijdens de lockdown organiseerde.

Op 9 april verzonnen we, ingegeven door de slechte iphone filmjes, dat dit beter moest kunnen
We wilde de artiesten die in 1x alles zagen wegvallen hierin faciliteren, zowel technisch als financieel.

Ik nam contact op met Erik en hij was gelijk enthousiast, en niet onbelangrijk hij heeft goede camera’s en lenzen.  En daar begon ons avontuur. Ik heb direct Jason Staal, onze huisartiest, gebeld en die wou gelijk meedoen en hij kon ook op 2e paasdag 13 april, 4 dagen later.  Werk aan de winkel, want eigenlijk hadden we hier helemaal geen verstand van.

Avonden en weekenden lang zijn we in de weer geweest om te leren hoe het werkte, dat live streamen.
PostNL DHL en UPS kwamen dagelijks spullen brengen. Overal vandaan, Duitsland, Engeland we kochten alles wat we nodig hadden. De Rabobankfonds steunde ons gelukkig ook nog met een donatie.Ook veel artiesten waren direct enthousiast en deden graag mee. Enkele moesten er even over nadenken of doen dat nog steeds.

Op 13 april zijn we gestart.  Erik, Ingrid en ik in de zaal en Jason Staal met begeleiding van Levy Ijtsma op cajon traden op voor een lege zaal, en dat was vreemd.  Wij steeds hard applaudisseren. Best ongemakkelijk allemaal.

Vanaf 1 juni mocht er ook weer 30 man publiek aanwezig zijn. We hebben allerhande maatregelen getroffen zo hingen we handdoek automaten op in de toiletten, Ingrid en Liesbeth deden de triage en zagen streng toe op de hand hygiene.  Jan deelde een kopjes koffie uit en wees de plaatsen in de zaal aan. Voorzichtig zijn we begonnen met een nazit op 1,5 meter, dat was en is nog steeds wennen. Maar iedereen hield zich dapper aan de voorschriften.

Inmiddels begonnen we het streamen best wel aardig in de vingers te krijgen en durfden we het zelfs aan om zonder eerst de hele maandagavond te testen, de avond in te gaan.

En dat ging verrassend goed. Zeker na de aanschaf van een professionele regie tafel, die voorkwam een hoop stress en bleek erg betrouwbaar.

Uiteindelijk hebben we met onze 18 uitzendingen duizenden kijkers getrokken en is er flink gedoneerd.
Onze stelregel was alles gaat naar de artiest. 100% van de donaties hebben we uitbetaald aan de artiesten. Die hier uiteraard erg blij van werden. Na 1 juni kwamen hier hier ook nog eens de opbrengsten van de kaartverkoop bij. Op een enkele technische storing na, welke we gelukkig snel hebben kunnen goedmaken, is het allemaal vlekkeloos verlopen.

Na 18 uitzendingen is het mooi geweest. De lockdown is voorbij, de concerten komen langzaam weer een beetje opgang. En wij merkten dat de kijkers andere dingen te doen hebben bij de zomerse temperaturen, en ook de donaties terug liepen.
Het was een hele mooie reeks die we met heel veel plezier hebben gemaakt.

1,5 Meter Sessies

1 september

 

De 1,5 uur Sessie

28 augustus

Micah en Julia

23 augustus

The Serenade Sisters

11 augustus

Flemming

21 juli

All The Kings Daughters

14 juli

Hannah Mae

7 juli

Robert Jay Acoustic 3!

30 juni

Robert Jan Stips

23 juni

Maarten Peters

16 juni

JB Meijers

9 juni

Tim Akkerman

4 juni

Yorick van Norden

26 mei

Maurice van Hoek

19 mei

Tim Knol

12 mei

Judy Blank

6 mei

Stephanie Struijk

28 april

Martijje

21 april

Ed Struijlaart

13 april

Jason Staal